Museum Vekemans

Museum Vekemans

Beoordelingen

Beschrijving

Museum Vekemans voert u in in twee werelden: de wereld van het wassen en strijken en die van de Brabantse klederdracht van vóór 1950 en dan met name de poffer.

U ziet een historisch overzicht van wassen en strijken door de eeuwen heen. Een internationaal vermaarde collectie was- en strijkgereedschappen, maar ook een museale collectie schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen. De samenstelling van deze collectie is absoluut uniek in de wereld.

Een museum over de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt de Westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in schilderijen, prenten en tekeningen. Wassen en strijken vertelt niet alleen over het wassen en strijken, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen

Museum Vekemans heeft daarnaast een unieke collectie van de Brabantse poffer, misschien wel hét icoon van de Brabantse klederdracht van vóór 1950.

Daarnaast zijn er nog enkele speciale exposities namelijk “’t Brabants volkje”, “het religieus panorama” en “de doopkamer”.

 

Toegangsprijs: vanaf 12 jaar € 5,00, museumkaart geldig. Rondleiding op aanvraag, € 15,00 per gids.

Kaart

Claim Locatie

Is dit jouw locatie?

Claim Locatie is de beste manier om jouw bedrijfsprofiel bij te houden.