Site logo

5 leuke uitjes voor een dagje weg met je partner

De jaarlijkse bedevaart naar het buitenland gaat weer bijna van start. Volgende maand begint de bouwvak voor de regio Noord-Nederland en in de weken erna stromen de wegen richting de vakantiebestemmingen vol. Tel daar alle niet-Nederlandse vakantiegangers bij op en het wordt weer een drukte van jewelste op de Europese snelwegen. En dan beginnen we nog niet eens over Schiphol, want dat is iets zorgelijks waar niemand over wil nadenken. In andere woorden: als de gedachte aan het buitenland al stress oplevert, waarom dan überhaupt op vakantie naar het buitenland?

Leuke dingen doen?

Als je deze gedachte deelt, hoef je niet meteen de koffers op zolder te laten staan. In Nederland hebben we meer dan genoeg evenementen, bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen die een vakantie in eigen land rechtvaardigen. Nu hoeft dat echter niet te betekenen dat je twee weken op een Drentse camping moet verblijven. Een interessant alternatief om te overwegen zijn korte uitjes met je partner om de passie voor je eigen land te herontdekken. Dit zijn vijf leuke uitjes voor een dagje weg met je partner.

1. Bezoek het Holland Festival

De 75e editie van het Holland Festival is begin deze maand van start gegaan. Het festival combineert podiumkunsten, theater, muziektheater, dans en veel meer. Op diverse locaties verspreid door Amsterdam levert het festival ‘serious pleasure’, zoals ze het zelf zeggen. Het is al sinds 1947 het nummer één festival voor podiumkunsten in Nederland en loopt tot 26 juni 2022. Of je nu gewoon een relaxed avondje uit wilt met je partner, genieten van een groots concert of tot laat in de nacht wilt clubben: het Holland Festival is voor iedereen.

2. Floriade Expo 2022

Eens in de tien jaar vindt een wereldtuinbouwtentoonstelling plaats en het toeval wil dat 2022 weer zo’n jaar is. Met zestig hectare grond, veertig landenpresentaties en een gigantisch kascomplex is Almere dit jaar het toneel voor een van de belangrijkste tuinbouwtentoonstellingen ter wereld. Dit groene event van formaat is tot 9 oktober 2022 te bewonderen. Geniet samen met je partner van de geuren en kleuren van bloemen, planten, groenten en fruit.

3. PINKPOP

Sinds de eerste editie in 1970 laat PINKPOP zien hoe spectaculair dit festival is. Het grootste openluchtfestival van Nederland vindt ieder jaar plaats in het Limburgse Landgraaf. PINKPOP is een meerdaags festival met verschillende podia waar nationale en internationale artiesten bijzondere shows geven. Van de Red Hot Chili Peppers en Bruce Springsteen tot Golden Earring en Pearl Jam: ze hebben er allemaal opgetreden. Een dagje weg met je partner is een unieke belevenis als PINKPOP de invulling geeft. Wees er wel snel bij, want het festival is bijna elk jaar uitverkocht.

4. Tilburgse Kermis

Als er een kermis is met internationale roem, dan is het de kermis van Tilburg wel. Tijdens de 10-daagse Tilburgse Kermis kun je samen met je partner talloze attracties en vele optredens bekijken. Met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de drukstbezochte evenementen van Nederland. Dit jaar vindt de kermis plaats vanaf 22 juli t/m 31 juli 2022. Bezoek aansluitend de ‘Roze Maandag’ en je kunt samen met je vriend(in) letterlijk de roze bril opzetten.

5. Drentse Fiets4Daagse

Mocht je er toch voor kiezen om twee weken op de Drentse camping te verblijven, dan kun je alsnog een uitstapje maken. Althans, als je er verblijft in de periode van 19 tot 22 juli 2022. In deze vier dagen kun je namelijk fietsen langs de mooiste routes en genieten van de activiteiten die onderdeel zijn van de Drentse Fiets 4Daagse. Ontdek samen met je partner wat voor moois Drenthe allemaal te bieden heeft: van uitgestrekte heidevelden en schaapskuddes tot de prehistorische hunebedden.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe