Musea

Musea in Maastricht

Leuk museum in Maastricht

Een bezoek aan een museum in Maastricht is perfect voor een regenachtige dag of wanneer je zin hebt om nieuwe kennis op te doen over allerlei soorten onderwerpen. Gelukkig kun je in de hoofdstad van Limburg terecht bij meerdere musea met zeer uiteenlopende tentoonstellingen. Zo kun je terecht voor kunst, natuur of wetenschap en kijk je bij ieder museum je ogen uit.

Musea in Maastricht over Kunst

Wil jij rondstruinen door een museum terwijl je de allermooiste of juist meest aparte kunst kunt bekijken? In Maastricht zijn een aantal kunstmusea gelegen waar jij terecht kunt als kunstliefhebber. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan:

  • Het Bonnefantenmuseum – leer meer over beeldende kunst in Maastricht, waaronder beeldhouwwerken en schilderijen..
  • Museum aan het Vrijthof – met zowel oude als moderne kunst, waaronder beelden, meubels, antieke munten en oosterse kunstvoorwerpen.

Musea in Maastricht over Cultuur

Ben je geen kunstliefhebber en wil je graag meer leren over culturele zaken? Ook dan kun je terecht voor een dagje uit in Maastricht bij een aantal musea.

  • Drukkunstmuseum – gelegen in een historische drukkerij waarbij je meer leert over de druktechnieken van het verleden.
  • Marres – beeldende kunst in de breedste zin van het woord, waaronder lezingen, publicaties, tentoonstellingen en meer.