Site logo

De leukste musea in Maastricht

Een bezoek aan een museum in Maastricht is perfect voor een regenachtige dag of wanneer je zin hebt om nieuwe kennis op te doen over allerlei soorten onderwerpen. Gelukkig kun je in de hoofdstad van Limburg terecht bij meerdere musea met zeer uiteenlopende tentoonstellingen. Zo kun je terecht voor kunst, natuur of wetenschap en kijk je bij ieder museum je ogen uit.

De Nederlandse musea worden standaard onderverdeeld in vijf categorieën: Kunst, Geschiedenis, Natuurhistorie, Volkenkunde en Wetenschap & Techniek. Een museum kan natuurlijk meerdere categorieën behandelen.

Museumkaart

Bezoek je op regelmatige basis een museum in Maastricht of in Nederland? Dan is een Museumkaart interessant. Voor een jaarlijks bedrag krijg jij gratis toegang tot ruim 400 musea in Nederland, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Design Museum in Den Bosch of Kasteel de Haar in Utrecht.
We hebben een handig overzicht gemaakt van alle musea waar je terecht kunt met de museumkaart.

Ga naar Museumkaart.nl voor meer informatie en kosten.

Maak jouw eigen bucketlist aan

Kom nooit meer zonder inspiratie te zitten en sla alle leuke locaties en evenementen op in jouw persoonlijke Bucketlist!

Kunstmusea in Maastricht

Wil jij rondstruinen door een museum terwijl je de allermooiste of juist meest aparte kunst kunt bekijken? In Maastricht zijn een aantal kunstmusea gelegen waar jij terecht kunt als kunstliefhebber.

Cultuurmusea in Maastricht

Ben je geen kunstliefhebber en wil je graag meer leren over culturele zaken? Ook dan kun je terecht voor een dagje uit in Maastricht bij een aantal musea.

Gerelateerde blogs

In Maastricht is nog veel meer te beleven dan een bezoek aan een van de leuke musea. Bekijk onze blogs voor meer inspiratie!