Site logo

De leukste culinaire wandelroutes in Nederland

Culinaire wandelroutes in Nederland

Een gezellige wandeling combineren met lekkere hapjes? Er zijn veel culinaire wandelroutes in Nederland te vinden, waarbij je meerdere restaurants bezoekt en op elke plek een gang nuttigt. De meeste culinaire wandelroutes hanteren een vast tijdbestek, waarbij je tussen 12.00 en 18.00 uur alle hapjes kunt nuttigen. Soms volg je een vaste wandelroute met aanwijzingen en bij andere vogel je zelf uit hoe je van A naar B komt. Gelukkig heb je tussendoor altijd genoeg tijd om ook van de omgeving te genieten!

Restaurantwandeling.nl

Via restaurantwandeling.nl kun je kiezen uit 19 verschillende culinaire wandelroutes in heel Nederland. Ga jij Amsterdam, Rotterdam, Leiden of Schiedam ontdekken? De goedkoopste route is al mogelijk vanaf €25,- per persoon en optioneel kun je bij iedere gang ook een lekker wijntje bijboeken. Alle wandelroutes zijn tussen de 3 en 6 km lang, dus ook geschikt voor iemand die niet van een lange wandeling houdt. Op de website kies je de plaats en/of route die je graag wilt en je krijgt direct de beschikbare data te zien.

Foto: Bites Safari

Bites Wandel Safari

De Bites Wandel Safari biedt 3 verschillende wandelroutes door Noord-Limburg die iedere vrijdag, zaterdag en zondag te boeken zijn. De culinaire wandelroutes zijn tussen de 16 en 18 km lang, je kunt er dus van uitgaan dat je een vullend middagprogramma hebt. Tussen 12.00 en 19.00 uur kun je bij vier of vijf gezellige plekjes terecht voor een hapje eten. Heb je even geen zin om te wandelen? Dan kun je ook kiezen voor de Bike of Auto safari, waarbij je ook andere delen van Limburg en Brabant ontdekt.

Tasty Walk

De organisatoren van Tasty Walk hebben maar liefst 26 leuke steden in Nederland in hun aanbod opgenomen, waaronder Maastricht, Deventer, Leeuwarden en Middelburg. Er is dus altijd wel een culinaire wandelroute van Tasty Walk bij jou in de buurt te vinden. De meeste routes zijn tussen de 2 en 4 km, maar ook de fanatieke wandelaar kan lekker doorstappen met een route van 12km door Utrecht. De gerechtjes kosten €6,- per stuk en in de routes kun je 5 of 6 gerechtjes verwachten. Boek jouw ticket via de website!

Bron: Culinairwandelen.com

Culinair Wandelen Groningen

Ben je op zoek naar een leuk en smakelijk uitje in Groningen? Dan kun je in deze stad ook kiezen voor Culinair Wandelen. De organisatie laat je uitgebreid kennismaken met deze prachtige stad met behulp van een digitaal routeboek en een plattegrond met daarop alle mooie punten gemarkeerd. Ga je met een groep of wil je meer achtergrondinformatie? Dan kun je tegen betaling ook een stadsgids bijboeken die jou alles verteld over de bezienswaardigheden van Groningen. Je reserveert zelf online en maakt de keuze tussen een 3- of 4-gangen menu, prijzen starten vanaf €42,50 exclusief drankjes.

Surprisefactory Wandelroute

Liever ‘s ochtends al beginnen met wandelen en afsluiten met een lekkere lunch? Dan kies je voor een van de culinaire wandelroutes via SurpriseFactory. Met keuze uit maar liefst 60 verschillende routes door heel Nederland én Belgisch Limburg, is er altijd een mooie wandelroute bij jou in de buurt. De lengte van de routes varieert tussen de 8 en 28 kilometer en brengt je langs mooie plekken en bezienswaardigheden. Je start standaard tussen 10.00 en 11.00 uur met koffie/thee en een gebakje. Onderweg geniet je nog van een warme soep en aan het eind van de wandelroute kun je aanschuiven voor een welverdiende lunch. Deze culinaire wandelroutes zijn iets minder uitgebreid dan de andere aanbieders, maar daarom niet minder leuk! Prijs per persoon: €23,50.

Wijn&Spijs wandelingen

Een culinaire take away wandeling door meerdere steden met vrijheid om zelf de route te bepalen? Dan kies je voor Wijn&Spijs! De take away agenda met wandelroutes wordt iedere week weer aangevuld met leuke steden, waaronder Haarlem, Delft, Den Bosch, Castricum en Zwolle. Het voordeel van deze culinaire wandelroutes is het feit dat je zelf de route bepaalt en kunt kiezen of je op zaterdag óf zondag wilt lopen, je kunt er dus zo lang of kort over doen als jij wilt. Je koopt namelijk één ticket voor de route, die je dat weekend zelf mag inzetten tussen 12.00 en 18.00 uur. Tickets koop je direct online en kosten €33,- per persoon.

Wanneer ga jij een culinaire wandelroute lopen? Vertel ons welke route jij het leukst vond!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe