Site logo

7 Hotspots op Texel die je moet bezoeken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op je blote voeten over het strand met de zee naast je, karaktervolle dorpjes met hun eigen verhaal, dijken met schapen.. Texel is een bijzondere vakantiebestemming en heeft vele mooie plekjes om te ontdekken. Daarom vertellen we je vandaag meer over 7 Hotspots van Texel die je moet bezoeken als je daar bent.

1. Schapen knuffelen op de Schapenboerderij

Ben jij een echte dierenvriend of wil je met de kinderen naar een leuke plek vol dieren? Dan is de Schapenboerderij een plek om niet te missen. Bij binnenkomst kom je kippen en eenden tegen, verder zijn er konijnen, pony’s, kalfjes, geiten en natuurlijk ook schapen om te zien en te knuffelen. Een aanrader om gezellig te picknicken en er worden ook informatieve demonstraties gegeven.

2. Zeehondenopvang Ecomare

Bron foto: Stichting Texels Museum

Nog niet genoeg van alle dieren? Breng dan ook een bezoekje aan Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvang. Dagelijks kun je hier terecht om meer te leren over zeehonden en de Waddenzee.

Combineer het bezoek aan Ecomare met een duinwandeling door Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je bent er uren zoet mee!

Bekijk meer informatie over Ecomare…

3. Sunny Side Up festival

Niet echt een vaste locatie, maar wel absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie op Texel. Het Sunny Side Up festival is misschien wel het meest tropische festival van Nederland. Je geniet van goede bands en DJ’s, kunt surfen, meedoen aan yoga of suppen. En dat allemaal aan het strand van Texel. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Lees hier meer over het programma van Sunny Side Up festival

4. De vuurtoren van Texel

Bron foto: Stichting Texels Museum

Je zult hem van ver al kunnen herkennen, de rode vuurtoren van Texel. Het is zeker de moeite waard om hier een (kort) bezoek aan te wijden. Voor slechts vijf euro kun je een kijkje binnenin de vuurtoren nemen en de klim naar boven maken. Je kunt maar liefst zeven verdiepingen naar boven, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht aan drie kanten over de zee.

Bekijk meer informatie over de Vuurtoren van Texel…

5. Zelfpluktuin

De Zelfpluktuin is een leuk én smaakvol uitje op Texel. Tussen eind mei en oktober kun je hier je eigen fruit, snackgroenten en bloemen plukken. Tijdens het plukken leer je meer over de verschillende gewassen en hoe ze groeien. Maar let op, niet alle gewassen kunnen het hele jaar door geplukt worden.

Nadat je jouw mandje hebt gevuld met rode bessen, snack komkommers, frambozen of andere lekkernijen reken je jouw eigen oogst af en kun je gaan smullen…

Tip: bij de Zelfpluktuin bevindt zich ook een Kabouterpad voor kids t/m 10 jaar.

6. Bezoek de Texelse Bierbrouwerij

Hoe wordt Texels bier gebrouwen? Je leert er meer over tijdens een rondleiding door de Texels bierbrouwerij. Een informatief uitje dat ook geschikt is als het weer even wat minder is. En een rondleiding is natuurlijk niet compleet zonder het proeven van het echte Texels speciaalbier.

Gasten onder de 18 jaar zijn ook welkom tijdens de rondleiding, maar worden voorzien van een andere verrassing in plaats van het speciaalbier.

Bekijk meer informatie over de Texelse Bierbrouwerij

7. Boozy Brunch bij BOSQ

Bron foto: BOSQ

Mimosa cocktails bij de brunch? Even bijkomen op zondagochtend én genieten van exclusieve hapjes en drankjes doe je bij BOSQ. Het restaurant werkt met lokale producten en combineert ze met een mediterrane smaak. Texel met een stukje temperament, zoals ze het zelf noemen. Naast brunch kun je hier ook terecht voor lunch, high tea en diner.

Bekijk meer informatie over BOSQ…

 

Kende jij deze leuke locaties op Texel al? Heb je nog een tip voor een andere leuke locatie?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe