Site logo

7x Prachtige Pluktuinen in Noord-Brabant

Ben jij helemaal gek van verse bloemen of fruit en ben je op zoek naar een origineel uitje? Dan is een bezoek aan een van de diverse pluktuinen in Noord-Brabant een absolute aanrader. In een pluktuin kun je zelf je eigen fruit of bloemen plukken die je vervolgens mee mag nemen naar huis. Zo beschik je over een prachtig veldboeket of vers fruit waar je thuis van kunt genieten. Vaak zijn de locaties ook voorzien van een terras of horeca, zodat je ook even lekker rustig kunt zitten en een hapje of drankje kunt nuttigen. In deze blog vind je een handig overzicht van alle pluktuinen in Noord-Brabant.

Eric Sleutjes – Pluktuin in Den Dungen

Je eigen veldboeket samenstellen en mee naar huis nemen? Het kan bij de pluktuin in Den Dungen van Eric Sleutjes! Vanaf medio juni kun je er terecht om allerlei wilde planten te plukken en zelf om te toveren tot een prachtig boeket. Er zijn maar liefst 80 tot 90 verschillende soorten bloemen te vinden, waaronder rozen, dahlia’s en zonnebloemen. Bekijk de website voor meer informatie en openingstijden.

‘t Voortje – Pluktuin in Mierlo

Bij de pluktuin ‘t Voortje in Mierlo kun je ook terecht voor een leuk boeket dat je zelf kunt plukken. Je vindt er allerlei soorten kleurige bloemen, terwijl je aan de rand van het bos en weiland een ronde kunt maken. Heb je geen tijd om je eigen boeket te plukken? Dan kun je ook een kant-en-klaar boeket uit de tuin kopen in de winkel. Pluktuin ‘t Voortje in Mierlo is van dinsdag t/m zondag geopend, bekijk de website voor openingstijden.

Appels plukken in Philips Fruittuin – Eindhoven

Verse appels plukken in een échte boomgaard. Het is een leuk uitje voor jong en oud, waarna je thuis heerlijk kunt genieten van verse appels. In september worden bij Philips Fruittuin de Appelplukdagen georganiseerd. Je mag op deze dagen zelf appels en peren komen plukken en door de boomgaard lopen. Hoe leuk is dat? Houd de website in de gaten voor de nieuwe data in 2022.

Buutvrij – Pluktuin in Best

Ook in de buurt van Eindhoven, in Best, vind je de gezellige locatie Buutvrij. Een fijne plek voor jong en oud, waar je ontspannen kunt werken, een moestuin kunt onderhouden en natuurlijk ook een mooi veldboeket kunt plukken. Vanaf eind juni zijn de tuinen geopend en kun je jouw groene vingers aan de slag laten gaan. Klaar met plukken? Ga dan rustig zitten en geniet van een kopje koffie met taart of een sandwich.

Bloemenpluktuin Fleurabeille – Den Bosch

Sluit een bezoek aan Den Bosch af met een mooie souvenir dankzij de bloemenpluktuin Fleurabeille. Vanaf juni kun je in de Bossche pluktuin terecht voor prachtige bloemen in allerlei verschillende maten, vormen en kleuren. En helemaal leuk is de optie tot een seizoenkaart: zo kun je voor een leuke prijs het hele seizoen elke week een bos bloemen komen plukken. Zo heb je altijd een vers boeket in huis! Wie wil dat nu niet?

Frankenfruit – Fruit pluktuin in Bergen op Zoom

Bij Frankenfruit in Bergen op Zoom kun je absoluut je hart ophalen als je het leuk vind om bloemen en fruit te plukken. Het fruitbedrijf teelt allerlei soorten groenten en fruit en biedt jou de mogelijkheid om veel producten zelf te plukken. Denk bijvoorbeeld aan kersen, tuinbonen, pompoenen, pruimen en nog veel meer. Hoe gaaf is dat! Het terrein is hartstikke groot, maar gelukkig krijg je een handige plattegrond mee. Geen fruitliefhebber? Dan kun je ook in de bloemenpluktuin in Brabant terecht voor een mooi veldboeket.

Blauwe bessen plukken – Pluktuin in Budel, Brabant

Ga gezellig met vrienden of familie blauwe bessen plukken in Budel. De rustgevende bezigheid in de buitenlucht is leuk voor jong en oud en zorgt er ook voor dat jij heerlijke blauwe bessen mee naar huis kunt nemen. Vanaf begin juli tot half september is de bessen pluktuin in Brabant geopend en zijn de verse bessen verkrijgbaar. Neem gerust je eigen bakje of emmertje mee om te vullen. Wist je dat ze ook een locatie in België hebben?

Zijn er nog meer leuke pluktuinen in Brabant die we niet hebben benoemd? Laat het weten in de reacties en we voegen de pluktuin toe aan het overzicht!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe