Site logo

De 4 leukste stadswandelingen door Breda: onze tips

breda stadswandeling

Ben je geïnteresseerd in de cultuur of historie van de gezellige stad Breda, dan is een stadswandeling door Breda een originele en actieve manier om bijzondere plekken te ontdekken. We hebben de vijf leukste routes voor je verzameld, langs kunst, architectuur, geschiedenis en andere bezienswaardigheden. En heb je nu honger gekregen van de stadswandeling door Breda? Dan kun je in het centrum neerstrijken bij een van de vele cafés, lunchrooms of restaurants die de stad rijk is. Veel plezier in Breda!

Culinaire stadswandeling door Breda

Word jij ook altijd zo hongerig van wandelen? Dan combineert een culinaire stadswandeling door Breda het beste van beide werelden voor jou! Tijdens de WijnSpijs wandeling ga je op eigen initiatief wandelen door Breda terwijl je verschillende eet-stops maakt. Bij iedere stop krijg je een culinaire verrassing bij een van de deelnemende restaurants. Hoe je bij de volgende stop komt en welke route je daarvoor neemt, is helemaal open en mag je zelf beslissen. Enkele bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens de stadswandeling zijn het Kasteel van Breda, de gezellige Grote Markt en De Grote Kerk.

Stadswandeling Breda: ontdekt graffiti en streetart

Houd je van moderne of out-of-the-box kunst? Dan is de route van de Blind Walls Gallery een echte aanrader voor jou. Je bezoekt hiermee niet de standaard bezienswaardigheden, maar gaat juist naar de achterliggende en verlaten straten toe. Inmiddels zijn er al meer dan 80 creatieve werken te vinden op de muren door hele Breda, je zult versteld staan. De kunstwerken vertellen elk hun eigen verhaal en laten je kennismaken met de geschiedenis van Breda. De route is te vinden bij Toeractief.

Kunstroute door Breda

Een andere kunstroute door Breda is te vinden via Welkom in Breda. In 3,6 kilometer ontdek je een verscheidenheid aan kunstwerken, waaronder standbeelden, moderne kunst en architectuur. Op de pagina vind je de route met daarbij ook achtergrondinformatie over het kunstwerk dat je kunt bezichtigen. Zo leer je de stad steeds iets beter kennen. De route is te combineren met de Blind Walls Gallery, maar ook met het Miniatuur- en Poppenhuismuseum waar je tijdens de route langs loopt. Deze wandelroute is geen sluitende route die je terugbrengt bij het startpunt, maar je blijft wel constant in de buurt van het centrum van Breda.

Oranje geschiedenis tijdens stadswandeling Breda

Wist je dat er in Breda bijzondere sporen van ons koninklijk huis te vinden zijn? De stad beschikt over een rijke historie, want het was meer dan 150 jaar lang de uitvalsbasis voor de familie Nassau. Tijdens de wandelroute van Welkom in Breda leer je in zo’n 4 kilometer alles over de interessante geschiedenis. Bij een plaatselijk VVV-kantoor kun je een routeboekje halen (prijs à €2,50) met aanvullende informatie wanneer je de route zonder begeleiding wandelt.

Dat waren onze tips voor een stadswandeling door het prachtige Breda. Heb jij een stadswandeling gelopen die je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe