Site logo

5x De mooiste kastelen van Nederland

Ga terug in de tijd en ontdek de mooiste kastelen van Nederland! Ook in ons eigen kikkerland zijn meerdere prachtige kastelen en landgoederen te vinden waar je je ogen uitkijkt. Op veel plaatsen vind je tevens een museum dat meer vertelt over de geschiedenis van de locatie of de regio. Dat is niet alleen leuk, maar ook educatief!

Foto: Kasteel Helmond

Kasteel Helmond

Museum en Kasteel Helmond is een imposante waterburcht en ook de grootste waterburcht van Nederland. De kasteeltuin is voor iedereen toegankelijk en biedt een mooie omgeving met kunst. In het kasteel kom je meer te weten over de geschiedenis (al bijna 700 jaar oud!) en de bewoners die er gedurende de jaren hebben gewoond. Online kun je alvast een kijkje nemen in de stijlzalen van Kasteel Helmond.

Foto: Julia Solonina op Unsplash

Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste kasteel van Nederland. Het is echter niet het standaard Middeleeuwse kasteel dat je hier treft, want het werd tot de 20e eeuw bewoond door de familie van Zuylen. Dat zorgt voor een meer moderne en luxueuze uitstraling van binnen. Niettemin, Kasteel de Haar is zeker een bezoekje waard en vergeet niet door de prachtige tuinen te wandelen.

Let op: het kasteel is niet begaanbaar voor mindervalide gasten, omdat er diverse trappen beklommen moeten worden.

Foto: Andrew Slifkin op Unsplash

Koppelpoort, Amersfoort

Eigenlijk hoort de Koppelpoort niet in dit lijstje thuis: het is namelijk geen kasteel. Dat zou je niet zeggen als je de foto’s ziet! De koppelpoort is een oude land- en waterpoort en werd ooit gebouwd als onderdeel van de tweede stadsmuur. Je kunt de Koppelpoort enkel op afspraak bezoeken of van buiten bekijken.

Foto: Selwyn van Haaren op Unsplash

Kasteel Bouvigne, Breda

Kasteel Bouvigne is een klein kasteel op een prachtig landgoed in Breda. De gebouwen, het kasteel, het koetshuis en de kapel, zijn helaas niet openbaar, maar de kasteeltuinen zijn gratis toegankelijk en bieden de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken. De tuinen zijn open van 9.00 tot 16.00 uur.

Foto: Wim van ‘t Einde via Unsplash

Kasteel Cannenburch, Vaassen

Het 16-eeuws kasteel Cannenburch is gelegen in Vaassen, nabij Apeldoorn. De naam van het kasteel wordt ook wel als Cannenburgh geschreven, maar weet dan dat het dezelfde locatie betreft. Het kasteel in haar huidige vorm werd in 1543 gebouwd op een ruïne met restanten van een eerder kasteel.

Breng niet alleen een bezoek aan het kasteel, maar ook aan de prachtige natuur er rond omheen. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Ben jij al in een van deze mooie kastelen in Nederland geweest? Welk kasteel vond jij het mooist? Laat het weten in een reactie!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe