Site logo

De mooiste routes voor een stadswandeling door Amsterdam

Stadswandeling Amsterdam Kanaal

Amsterdam is een stad die voor iedereen wat te bieden heeft: van prachtige parken, tot creatieve plekken en interessante bezienswaardigheden. Je kunt je dan ook een hele dag vermaken met een stadswandeling in Amsterdam. Ontdek de leukste plekken, proef de sfeer van Amsterdam en vermaak je een hele dag met struinen door onze hoofdstad. En het grootste voordeel is dat je een stadswandeling op ieder moment van het jaar kunt doen! Wij hebben de mooiste routes voor een stadswandeling door Amsterdam voor jou verzameld.

Ontdek de Oude Binnenstad van Amsterdam

Heb je altijd al willen weten hoe Amsterdam is ontstaan, hoe het er eeuwen geleden uitzag en welke grootheden in de stad hebben gewoond? Dan is deze stadswandeling door de binnenstad van Amsterdam een aanrader. Je gaat zelf op pad met een uitgebreide wandelroute vol informatie en leuke weetjes en ontdekt belangrijke bezienswaardigheden in de oude binnenstad, zoals de Oude Kerk en het Paleis op de Dam. Duur: circa 2 uur.

Rijksmuseum Stadswandeling Amsterdam

Stadswandeling vol kunst in Amsterdam

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Amsterdam dankzij maar liefst 20 musea in de stad. Je vindt er bekende klassiekers, zoals het Rijksmuseum en de Hermitage, maar laat je vooral ook verrassen door het Wilet-Holthuysen Museum of Museum van Loon. De originele kunstroute via Reisroutes.nl brengt je in ca. 4 uur en 6,9km langs 20 Amsterdamse musea. De route is absoluut te combineren met een bezoek aan een van de musea, maar het zal niet mogelijk zijn om alle musea op één dag te bezoeken. Daarvoor moet je dan gewoon nog een keer terugkomen!

Tweede Wereldoorlog wandeltour door Amsterdam

Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en wil je mee te weten komen over het leven van Anne Frank? Dan kunnen we de wandeltocht van lokale gids Jeroen zeker aanraden. Volg de voetstappen van Anne Frank, haar zus Margot en de rest van de familie en ontdek Amsterdam in de tijd van de Tweede Wereldoorlog tijdens een (privé) tour. Je kunt de tour online boeken op elke dag van de week, met uitzondering van woensdag. Duur: ca. 2 uur.

Stadswandeling Amsterdam architectuur

Leer meer over architectuur in Amsterdam

De Amsterdamse grachtenpandjes, wie kent ze niet? De kenmerkende historische gevels komen tijdens deze architectuur wandeltocht uitgebreid aan bod. Naast de historische architectuur leer je ook meer over street art, de Amsterdamse grachtengordel en de hofjes van Amsterdam. Je gaat zelf op pad met de reisgids en start de route van 8,2km vanaf het Centraal Station. Deze stadswandeling is niet alleen een aanrader als je van architectuur houdt, maar ook wanneer je een deel van de binnenstad wilt zien en meer wilt leren over de geschiedenis van Amsterdam.

Happen en stappen tijdens een culinaire stadswandeling

Wil jij Amsterdam beter leren kennen en ondertussen genieten van de lekkerste gerechtjes? Dan is de WijnSpijs wandeling door Amsterdam het perfecte uitje voor jou! Op geselecteerde zondagen gedurende het jaar kun je tussen 12.00 en 17.00 langs zes restaurants lopen om daar te genieten van een wijn en spijs combinatie. Deze wandelroute draait vooral om het eten en je ontvangt dus geen kant-en-klare wandelroute. Je kunt zelf beslissen hoe je bij het volgende restaurant terechtkomt, je kunt de route dus zo creatief vormgeven als je zelf wilt. Je hebt in ieder geval ruim de tijd om alle stops af te gaan. Smakelijk!

 

Dat waren onze tips voor een stadswandeling door de prachtige stad Amsterdam. Heb jij een stadswandeling gelopen die je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe