Site logo

Drukke dagen in Efteling mijden: wanneer is het rustig in de Efteling?

drukke dagen Efteling, minst drukke dagen Efteling

Sta je op het punt om een dagje uit te boeken naar ‘s lands bekendste pretpark, de Efteling? Dan wil je natuurlijk graag weten welke dagen het drukst zijn en wanneer het rustig is in de Efteling, zodat je niet urenlang in de rij hoeft te staan voor jouw favoriete attractie. In dit artikel vertellen we je op welke dagen of momenten je het best jouw bezoek kunt plannen.

Meest drukke dagen in de Efteling

Laten we eerst beginnen met de dagen dat de Efteling het drukst bezocht is. Wil je het pretpark bezoeken met schoolgaande kinderen, dan ben je natuurlijk gebonden aan studiedagen, weekenden of vakanties om naar Kaatsheuvel te gaan. En met jou ook duizenden andere gezinnen. Niet geheel verrassend dus dat de zaterdag en zondag de drukste dagen van de week bij de Efteling zijn. Een doordeweekse dag is rustiger en kunnen we dus aanraden om jouw bezoek te plannen.

Daarnaast zijn de schoolvakanties, zoals de herfstvakantie, kerstvakantie en meivakantie, ook drukke perioden voor het pretpark. Niet alleen in het weekend, maar alle dagen van de vakantie zullen veel gezinnen hun bezoek brengen. Let daarbij op dat er in de winter ook de Winter Efteling van start gaat, waarbij niet alle attracties geopend zijn en de openingstijden kunnen afwijken. Daardoor wordt het nog drukker bij de attracties die wel geopend zijn. Omdat de zomervakantie een langere periode betreft en veel gezinnen ook op vakantie zijn, kun je soms geluk hebben dat het niet zo druk is.

Qua drukte is het ook slim om de feestdagen van onze buurlanden België en Duitsland in de gaten te houden. De Efteling is namelijk ook steeds meer in trek bij onze buren, waardoor bijvoorbeeld 1 mei ook erg druk kan worden vanwege een feestdag in België en Duitsland.

Minst drukke dagen in de Efteling

Wil je het meeste uit jouw bezoek aan de Efteling kunnen halen en zoveel mogelijk attracties bezoeken, dan kun je het best op een rustige dag gaan. In 2019 organiseerde de Efteling zelf al een evenement op 24 januari als rustigste dag van het jaar. Niet geheel onlogisch, omdat het tussen de schoolvakanties in is en net na de drukke kerstperiode. Andere rustige dagen zijn in de maand januari en februari en dan voornamelijk de doordeweekse dagen.

Is er slecht weer voorspeld? Laat dat je vooral niet tegenhouden om je bezoek door te zetten. Op regenachtige dagen is het een stuk rustiger in het park, terwijl heel veel attracties overdekt zijn en je ook overdekt kunt wachten in de rij.

Druktekalender Efteling

Heb je bovenstaande tips in je achterhoofd gehouden bij het uitzoeken van jouw datum voor een bezoek aan het pretpark? Dan is het tijd om te boeken! De Efteling hanteert zelf een druktekalender, waarop je hun eigen voorspelling kunt zien. Hierop zul je al snel zien dat de doordeweekse dagen als minder druk worden aangegeven en de weekend vaak redelijk volgeboekt zijn. Ook kun je in deze druktekalender van Efteling zien welke shows er draaien en welke attracties er in onderhoud zijn.

Direct jouw bezoek aan de Efteling reserveren

De Efteling is een geweldig pretpark dat geschikt is voor jong en oud. Wil je binnenkort het pretpark gaan bezoeken, dan kun je heel eenvoudig online je entreetickets boeken. Je ziet in de reserveermodule direct voor elke dag wat de ticketprijs per persoon betreft. Vaak zijn kaartjes in het weekend iets duurder dan doordeweeks, met name om de hoeveelheid bezoekers te spreiden. Vergeet niet om jouw parkeerticket bij te boeken tijdens het reserveren indien je met de auto naar Kaatsheuvel komt.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe