Site logo

Laat je smaakpapillen tintelen: drie-sterren restaurants in Nederland

Drie-sterren restaurants in Nederland

Ben jij op zoek naar een unieke ervaring en wil je graag de allerbeste gerechten van Nederland proeven? Nederland telt 108 restaurants met Michelin sterren, waarvan er maar drie zijn die alle drie de sterren bemachtigen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Laat je verrassen met de meest originele combinaties van smaken en ingrediƫnten en geniet van de bijzondere kookkunsten van de drie-sterren chefs.

De Librije, Zwolle

De Librije in Zwolle bestaat in 2018 maar liefst 25 jaar. Al in 1993 ontvangt het restaurant haar eerste Michelin ster, waarna in 1999 de tweede ster volgt en waarmee chef-kok Jonnie de jongste sterrenkok is in Nederland. Sinds 2004 mag ook de derde ster toegevoegd worden aan het lijstje als tweede restaurant van Nederland. Het restaurant is net buiten de binnenstad gelegen in een prachtig monumentaal pand aan de Spinhuiswal. Hier is ook het Librije Hotel gevestigd en kunnen ook kookcursussen worden gevolgd.

De Leest, Vaassen

Restaurant De Leest is gelegen in een prachtig wit pand net nabij de kerk van Vaassen. Chef-kok Jacob Jan Boerma en gastvrouw Kim Veldman laten hun gasten in dit drie sterren restaurant genieten van verrassende combinaties. Leuk detail is dat ze op hun Facebookpagina regelmatig een kijkje in de keuken laten zien. Je kunt van dinsdag t/m zaterdag terecht bij De Leest voor een betoverend smaakpalet.

Inter Scaldes

Manoir Restaurant Inter Scaldes is te vinden in een prachtig pand in Kruiningen, Zeeland. Het restaurant is geopend van woensdag t/m zondag voor een overheerlijk diner en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om te overnachten in het aangelegen hotel. Kenmerkend voor de kaart zijn uiteraard de Zeeuwse wateren, met een aanbod van onder andere Zeeuwse kreeft, oesters, mossels en zeebaars. Tijdens het diner geniet je ook van topwijnen van over de gehele wereld.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe