Musea

Musea in Eindhoven

Museum in Eindhoven

Ben je op zoek naar een rustige activiteit waarbij je meer kunt ontdekken over kunst, sport of geschiedenis? Bezoek dan een van de prachtige museums in Eindhoven! Het aanbod aan museums is hier heel divers, leer bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van Philips of kijk je ogen uit bij design en kunstvoorwerpen.

Musea in Eindhoven over Sport en Voertuigen

Wil jij meer weten over sport en voertuigen in en rondom Eindhoven? Dan kun je terecht bij een van de volgende musea die jou meer leren over deze onderwerpen:

  • Het PSV museum – neem een kijkje in het stadion van PSV en leer meer over de geschiedenis van de voetbalclub uit Eindhoven
  • Het DAF museum – zoveel DAF’s heb je nog nooit op één plaats gezien!

Musea in Eindhoven over Geschiedenis

Je vindt er ook enkele musea die je meer vertellen over historische onderwerpen, zoals de oprichting van Philips en andere prachtige locaties:

  • Het Philips museum – hoe is het grote bedrijf Philips ooit ontstaan? Het Philips museum leert je meer over de geschiedenis en de producten van het bedrijf.
  • Museum ’t Oude Slot – een prachtige monumentale locatie met een collectie aan archeologische vondsten

Musea in Eindhoven over Kunst

Liever rondstruinen terwijl je verschillende soorten kunst kunt zien van bekende (en minder bekende) kunstenaars? Bezoek dan een van de volgende kunstmusea in Eindhoven:

  • Het Van Abbemuseum – een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa