Site logo

Stadswandeling door Groningen: ontdek de geheime plekken

De provincie en stad Groningen zitten vol avontuur en geschiedenis. Een stadswandeling door Groningen is dan ook een leuke en actieve manier om de meest bijzondere plekken te ontdekken, door de unieke binnenstad te slenteren of om de geschiedenis te leren kennen. We geven je een aantal tips voor leuke routes, waarbij we rekening hebben gehouden met alle interesses: kunst, culinair en geschiedenis. De routes zijn allen een middag vullend programma en kun je desgewenst uitbreiden met toegang tot een van de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Veel plezier in Groningen!

Ontdek de bezienswaardigheden van Groningen te voet

Wil je in één route de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken, dan is deze route van Reisroutes.nl heel erg geschikt voor je. De wandeltocht brengt je langs het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Universiteitsmuseum en Groninger Museum zodat je meer kunt leren over geschiedenis en kunst. Maar de stad heeft natuurlijk meer te bieden dan enkel de interessante musea. Je komt namelijk ook op de Grote Markt en loopt langs de Martinitoren en de Der Aa-Kerk. In totaal leg je 3,8 kilometer af in 4 uur, een mooie dagvulling dus.

Stadswandeling Groningen: de kunstroute

Ben je een liefhebber van kunst, dan is de kunstroute “Off the beaten art” een aanrader. Je loopt hiermee namelijk in 4,9 kilometer door de onontdekte kant van Groningen om kunst te bekijken die je normaal misschien niet zal opvallen. Deze stadswandeling door Groningen biedt een mix van hedendaagse kunst, graffiti en architectuur. Heb je bijvoorbeeld al eens de moeite en rust genomen om de centrale hal van Centraal Station van Groningen te bekijken? Je zult versteld staan van de prachtheden.

De Culinaire 4 Mijl

Wandelen, eten, een quiz maken én lokale horeca ondernemers steunen. Dat klinkt goed in de oren! De Culinaire 4 Mijl combineert deze elementen en kan elk weekend gelopen worden als stadswandeling in Groningen. Voor slechts €4,- per deelnemer koop je een ticket om toegang te krijgen tot de quiz. Je loopt zelf naar de verschillende plekken toe en kunt, indien je dat graag wilt, een hapje en drankje krijgen tegen een aantrekkelijk tarief. En wat helemaal leuk is; door mee te doen aan de quiz kun je ook nog eens leuke prijzen van de horeca ondernemers winnen.

Groningse geschiedenis tijdens een privé tour

De stad Groningen heeft een rijke historie, waar gids Saskia je graag meer over verteld. Je kunt een privé of groepswandeling boeken met verschillende thema’s, waaronder de Tweede Wereldoorlog, bekende Nederlanders uit Groningen of de algemene historie van de stad. In de 2 uur durende stadswandeling worden alle geheimen, leuke weetjes en interessante vraagstukken behandeld en ontdek je de bijbehorende plekken. Je kunt de stadswandeling hier boeken.

Gratis stadswandeling door Groningen

Naast alle bovenstaande opties hebben we ook een budgetvriendelijke route voor je gevonden, die je gratis kunt downloaden als PDF of op een GPS apparaat. Je start op het Centraal Station en ontdekt in 8 kilometer zowel het historische als nieuwe Groningen. Alle bezienswaardigheden komen aan bod, zoals de Prinsentuin, Goudkantoor, Groningen Museum en de Grote Markt. In de PDF routekaart die je kunt downloaden vind je ook aanvullende informatie en uitleg over de plekken die je bezoekt, dat is nog eens handig!

Dat waren onze tips voor een stadswandeling door het prachtige Groningen. Heb jij een stadswandeling gelopen die je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Onze Tips

Vergeet ons niet te volgen!

Meest populaire artikelen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe