Site logo

De leukste musea van Nederland

Ontdek nieuwe culturen, leer over geschiedenis en natuur of doe wetenschappelijke proefjes. Wist je dat Nederland maar liefst 600 musea door het hele land heeft? Er is dus altijd een cultureel uitstapje in de buurt mogelijk. 

De Nederlandse musea worden standaard onderverdeeld in vijf categorieën: Kunst, Geschiedenis, Natuurhistorie, Volkenkunde en Wetenschap & Techniek. Een museum kan natuurlijk meerdere categorieën behandelen.

Museumkaart

Je bezoekt de leukste musea van Nederland voordelig met een Museumkaart. Voor een jaarlijks bedrag krijg jij gratis toegang tot ruim 400 musea in Nederland, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Design Museum in Den Bosch of Kasteel de Haar in Utrecht.
We hebben een handig overzicht gemaakt van alle musea waar je terecht kunt met de museumkaart.

Ga naar Museumkaart.nl voor meer informatie en kosten.

Maak jouw eigen bucketlist aan

Kom nooit meer zonder inspiratie te zitten en sla alle leuke locaties en evenementen op in jouw persoonlijke Bucketlist!

Kunstmusea in Nederland

Ontdek meesterwerken van grote kunstenaars, waaronder Jeroen Bosch, Vincent van Gogh of Rembrandt van Rijn, in een van de kunstmusea die Nederland rijk is.

Geschiedenismusea in Nederland

Hoe overleefden mensen in de prehistorie, hoe zagen de Romeinen eruit en hoe kwam de Nederlandse zeevaart op gang? Leer meer over de geschiedenis van Nederland of andere onderwerpen in een van de geschiedenismusea in Nederland.

Gerelateerde blogs

Wil je graag inspiratie opdoen voor een cultureel dagje uit? Lees dan onze blogs over musea, kastelen of andere culturele instellingen.

Cultuur

5x De mooiste kastelen van Nederland

Ga terug in de tijd en ontdek de mooiste kastelen van Nederland! Ook in ons eigen kikkerland zijn meerdere prachtige kastelen en landgoederen te vinden waar je je ogen uitkijkt. Op veel plaatsen vind je tevens een museum dat meer vertelt over de geschiedenis van de locatie of de regio. Dat is niet alleen leuk, maar ook educatief!

Lees Blog »