Site logo

De leukste musea in Gelderland

De provincie Gelderland is rijk aan ontzettend leuke musea, waar je hele dagen je hart op kunt halen. Houd je van kunst, natuur, vliegtuigen of andere voorwerpen, dan zit er sowieso een geschikt museum voor jou bij! Blijf op een regenachtige dag niet binnen zitten, maar bezoek een van de leuke musea in Gelderland en doe een schat aan nieuwe kennis op.

Museumkaart

Je bezoekt de leukste musea van Nederland voordelig met een Museumkaart. Voor een jaarlijks bedrag krijg jij gratis toegang tot ruim 400 musea in Nederland, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Design Museum in Den Bosch of Kasteel de Haar in Utrecht.
We hebben een handig overzicht gemaakt van alle musea waar je terecht kunt met de museumkaart.

Ga naar Museumkaart.nl voor meer informatie en kosten.

Maak jouw eigen bucketlist aan

Kom nooit meer zonder inspiratie te zitten en sla alle leuke locaties en evenementen op in jouw persoonlijke Bucketlist!

Kunstmusea in Gelderland

Ontdek kunst en design in een van de kunstmusea in Gelderland. Bekijk de meest populaire musea of ga naar de kaart voor een handig totaaloverzicht.

Musea over cultuur in Gelderland

Ben je geen kunstliefhebber en wil je graag meer leren over culturele zaken? Ook dan kun je terecht voor een dagje uit in Gelderland bij een aantal musea.

Gerelateerde blogs

Wil je graag inspiratie opdoen voor een cultureel dagje uit? Lees dan onze blogs over musea, kastelen of andere culturele instellingen.

Cultuur

5x De mooiste kastelen van Nederland

Ga terug in de tijd en ontdek de mooiste kastelen van Nederland! Ook in ons eigen kikkerland zijn meerdere prachtige kastelen en landgoederen te vinden waar je je ogen uitkijkt. Op veel plaatsen vind je tevens een museum dat meer vertelt over de geschiedenis van de locatie of de regio. Dat is niet alleen leuk, maar ook educatief!

Lees Blog »