Site logo

De leukste musea in Den Bosch

Ben je op zoek naar een rustige activiteit waarbij je meer kunt ontdekken over geschiedenis, cultuur of kunst? Bezoek dan een van de prachtige museums in Den Bosch! Het aanbod in de hoofdstad van Brabant is heel divers. Je kunt bijvoorbeeld meer leren over de geschiedenis van Jeroen Bosch, de geschiedenis van Carnaval, of kijk je ogen uit bij verschillende soorten kunst en design.

Waar je ook naar op zoek bent, wij hebben een handig totaaloverzicht voor je gemaakt zodat je altijd inspiratie hebt. Wist je dat je jouw favoriete locaties ook kunt opslaan in jouw eigen bucketlist?

Museumkaart

Je bezoekt de leukste musea in Den Bosch en Nederland nog voordeliger met een Museumkaart. Voor een jaarlijks bedrag krijg jij gratis toegang tot ruim 400 musea in Nederland, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Design Museum in Den Bosch of Kasteel de Haar in Utrecht.
We hebben een handig overzicht gemaakt van alle musea waar je terecht kunt met de museumkaart.

Ga naar Museumkaart.nl voor meer informatie en kosten.

Maak jouw eigen bucketlist aan

Kom nooit meer zonder inspiratie te zitten en sla alle leuke locaties en evenementen op in jouw persoonlijke Bucketlist!

Musea met kunst in Den Bosch

Liever rondstruinen terwijl je verschillende soorten kunst kunt zien van bekende (en minder bekende) schilders? Bezoek dan een van de volgende kunstmusea in Den Bosch.

Musea over volkenkunde en cultuur in Den Bosch

Maak kennis met de Brabantse cultuur en leer meer over carnaval en cultuur in een van de Bossche musea.

Gerelateerde blogs

Combineer jouw bezoek aan een museum in Den Bosch met een van de andere unieke plekken in deze prachtige stad. Lees onze blogs voor meer inspiratie!